Jednoduchá a chutná kokosová torta

Torta hotová za 15 minút? Naozaj sa to dá. K tomu ešte chutí fantasticky. Ľudia, ktorí nemajú veľa času na pečenie tento recept ocenia.

Kokos je podobne ako spirulina, jačmeň a chlorella superpotravina, ktorá je plná zdraviu prospešných látok. Je vynikajúcim zdrojom vlákniny, vitamínov, minerálov a zdravých tukov.

Pomáha posilňovať imunitu, zlepšovať trávenie, zmierňovať zápaly a môže dokonca pomáhať pri chudnutí. Kokos je tiež bohatý na antioxidanty a môže chráni pred poškodením voľnými radikálmi.

Kokosový olej je ďalším veľmi prospešným produktom získaným z tohto ovocia, ktorý sa môže používať na varenie a starostlivosť o pokožku. Pomáha aj v boji proti škodlivým baktériám a vírusom.

Je vynikajúcim hydratačným prostriedkom, vyrovnáva hormóny a má účinky proti starnutiu.

Kokos je výbornou ingredienciou v sladkých receptoch. Tu je jeden rýchly, ktorý zvládne každý laik.

Potrebujeme:

  • 1 balenie svetlého tortového korpusu
  • 3 plechovky vychladeného kokosového mlieka nad 78 %
  • vanilkový cukor podľa chuti
  • jahodový džem
  • čerstvé dozreté ovocie podľa vlastného výberu (mango, jahody, čučoriedky, maliny, banány)
  • hobliny čokolády, kokos alebo čerstvé ovocie na ozdobenie

Postup:

  1. Korpus natrieme jahodovým džemom.
  2. Poukladáme naň na plátky nakrájané ovocie.
  3. Tuhú časť kokosového mlieka vymiešame s vanilkovým cukrom (ja používam dva 8-gramové balíčky na 1 konzervu) a nanesieme na ovocie.
  4. Položíme ďalší korpus a zopakujeme postup. 
  5. Na záver už len ozdobíme podľa vlastnej fantázie a dáme vychladiť na pár hodín do chladničky.

Je to neskutočne jednoduché. Náročnejšie gazdinky si korpus môžu upiecť sami, takže sa výroba torty trochu predĺži. Torta sa dá veľmi ľahko urobiť aj vo vegánskej verzii.

© 2024 KD.sk | Nakódoval Leoš Lang