Leto s deťmi

Na leto sa všetci tešíme celý rok. Jedinou nevýhodou leta sú dlhé prázdniny, s ktorými prichádza otázka: ako zabaviť deti? Letné obdobie je ideálne na dobrodružstvá pri vode. Ak máte doma záhradu, ste len krôčik k tomu, aby ste pri dome vytvorili raj pre vaše deti. Inšpirujte sa našimi tipmi, ktoré vám pomôžu deti zabaviť počas letných prázdnin a užiť si teplé počasia spoločne ako rodina.

Ako vytvoriť v záhrade centrum zábavy?

Je jedno, či máte veľkú, alebo len menšiu záhradu, do každej sa zmestí bazén. Bazén sa stane centrom zábavy a osvieženia počas najhorúcejších dní. Do menších záhrad sú ideálne nafukovacie bazény, napríklad bazény od značky Intex. Dostupné sú v rôznych veľkostiach a tvaroch, takže ich jednoducho prispôsobíte dispozičným možnostiam záhrady. Pre bábätká sú určené zmenšené varianty v podobe bazénikov so strieškou. Nafukovacie bazény majú tú výhodu, že ich môžete jednoducho postaviť a na konci sezóny opäť zbaliť a uskladniť.

Máte väčšiu záhradu? Zvážte kúpu pevného bazéna s kovovým rámom. Tento typ bazéna je stabilnejší a poskytuje viac priestoru na plávanie a hranie. Pri výbere bazéna myslite aj na bezpečnosť. Deti nikdy nenechávate v bazéne bez dozoru. K bazénu dokúpte kryciu plachtu, kvalitný filtračný systém a osvetlenie, ktoré vám umožní užívať si bazén aj vo večerných hodinách. Veľmi praktické je zastrešenie bazéna. Vodné aktivity si budete môcť vychutnávať aj počas zhoršeného počasia. Pre skutočných milovníkov vody sú určené nafukovacie vírivky. Vo vírivke sa dá zohriať voda na príjemnú teplotu, čo znamená, že sa v zime potešíte teplými bublinkami.

S týmito hračkami deti z bazéna nedostanete

Aby bolo kúpanie ešte zábavnejšie, dokúpte k bazénu rôzne detské nafukovacie hračky a lehátka. Nafukovacie lopty, kruhy, vodné pištole a zvieracie figúrky pridajú do každého bazéna extra dávku radosti. Okrem spomínaných klasických hračiek do bazéna odporúčame kúpiť nafukovací basketbalový kôš alebo bazénové hracie centrum s preliezkou a šmykľavkou. Po hrách v bazéne nasleduje oddych na nafukovacích lehátkach a matracoch.

Ako sa zabaviť v záhrade mimo bazéna?

Nielen bazény sa predávajú v nafukovacej verzii. Deti sa dokážu neuveriteľne vyšantiť na nafukovacom hrade. Nafukovacie hrady na skákanie sú veľkým hitom hlavne na detských oslavách, ale v menšom prevedení rovnako dobre poslúžia aj na každodennú zábavu v záhrade. Rovnako zábavná hračka do záhrady je nafukovacia trampolína. Skákanie je nielen zábavné, ale aj skvelé cvičenie, ktoré pomáha deťom rozvíjať koordináciu a pohybové schopnosti. Výhodou všetkých nafukovacích záhradných doplnkov je ich jednoduché uskladnenie na zimu. Stačí ich vypustiť, zložiť a uskladniť na suchom mieste.

Nemáte záhradu? Vyrazte k vode!

Vieme, že nie každý z vás býva v rodinnom dome so záhradou. Napriek tomu nezúfajte a zabavte deti pri najbližšej vodnej ploche. Obyčajné plávanie deti rýchlo omrzí, ale zaručene ich neomrzí spoznávania zákutí priehrady alebo jazera v nafukovacom člne. Nafukovací čln je ľahko prenosný a umožní vám zažiť dobrodružstvá na vode. Deti si môžu vyskúšať pádlovanie, lovenie rýb alebo len tak relaxovať na hladine. Na výber máte člny s pádlami alebo väčšie člny s motorom.

Nenadchla vás predstava užívať si leto plavbou v nafukovacom člne? Pre aktívnejších sú dostupné čoraz populárnejšie paddleboardy. Paddleboarding je kombináciou surfovania s pádlovaním. Tento šport si rýchlo osvoja deti i dospelí. Po lete sa budete tešiť nielen z krásnych spomienok, ale tiež z pekne vyformovanej postavy. Na záver je nutné dodať, že nech už sa rozhodnete pre akúkoľvek aktivitu, dôležité je, aby ste si leto s deťmi užili naplno.

Zdroj obrázku: Dmitry Ersler / stock.adobe.com

© 2024 KD.sk | Nakódoval Leoš Lang