5 aktivít na oddychové letné víkendy

Ešte nemáte naplánovanú dovolenku alebo sa vám do plného diára ani žiadna nevojde? Ak sa vám tento rok už nepodarí vybaviť si voľno, užite si leto aspoň cez víkendy, Objavte s nami 5 spôsobov, ako si spestriť letné víkendy a získať nezabudnuteľné spomienky.

1, Domáce kino

Kedy ste si naposledy oddýchli tak dobre, ako keď ste boli dieťa? Asi už dávno nie. Spomeňte si, ako ste trávili sobotné rána vtedy. Sledovanie televízie a nostalgické filmy vášho detstva vás na jeden víkend vrátia v čase.

Okrem rozprávok vás na bezstarostnú detskú vlnu naladí aj stavanie lega alebo puzzle. Stráviť víkend doma pri týchto aktivitách vám môže prísť cez leto nuda, no ani behom festivalovej sezóny by ste nemali zabúdať na to, že zabaviť sa dá aj v kruhu najbližších alebo dokonca osamote. 

2, Výlet v prírode

Turistika je pre mnohých zdrojom pokoja. Kráčať prírodou len s batohom a vašimi blízkymi vás vytrhne z rušného života a vráti pevne na zem. Na hory však zrejme nehodláte cestovať každý víkend a ťažké výstupy nie sú pre každého – ako inak teda ešte môžete stráviť celý deň vonku?

Pripravte si bohatý piknikový kôš s vašimi obľúbenými dobrotami, nájdite si pokojné miesto v parku alebo lese, rozprestrite deku a vychutnajte si chvíle pokoja. Môžete si prečítať dobrú knihu – najlepšie použité knihy sú na Knihobot.sk; počúvať hudbu alebo si len tak oddýchnuť a pozorovať okolie. Ak máte deti, vezmite ich so sebou. Piknik v lese je nezvyčajná aktivita, pre ktorú nemusíte cestovať do vysokých hôr, a aj napriek tomu vám pomôže ozvláštniť si víkend.

3, Tvorivá sobota

Využite víkend na to, aby ste vypli hlavu a vypustili paru. Nemusíte preto chodiť do barov. Maľovanie, kreslenie, výroba šperkov, keramika či akákoľvek iná tvorivá činnosť vám pomôže odbúrať stres. Tvorba je skvelým spôsobom, ako sa vyjadriť a relaxovať. 

Ak nemáte žiadne konkrétne nápady, vyhľadajte inšpiráciu na internete alebo v časopisoch. Založte si denník ústrižkov, ktorý budete každú sobotu dopĺňať o nové strany. Uvarte si k takejto tvorbe čaj alebo kávu a pozvite svojich priateľov. Spoznáte ich v inom svetle – a na záver si svoje výtvory môžete navzájom darovať.

4, Nočné kúpanie

Jedným zo zážitkov, ktoré by ste si počas leta nemali nechať ujsť, je nočné kúpanie. Vyberte sa k nejakému pokojnému jazeru alebo rybníku, kde sa môžete osviežiť v chladnej vode a zároveň obdivovať hviezdnu oblohu.

Môžete si so sebou vziať deku a občerstvenie a stráviť noc pod holým nebom. Ak máte väčšie auto, zaparkujte ho čo najbližšie k vode, a predtým, ako sa do nej namočíte, pustite v ňom kúrenie. Osušiť sa tak budete môcť už vo vyhriatom interiéri.

Nie je to síce aktivita, ktorú budete opakovať každý víkend, ale ide o jedinečný moment, na ktorý tak rýchlo nezabudnete.

5,Víkend v inom svete

Letné festivaly ponúkajú zážitky pre každého a na jeden víkend vás vezmú do úplne iného sveta. Či už ste milovníkmi hudby, umenia, športu, alebo jednoducho radi trávite čas s priateľmi, určite si nájdete festival podľa svojich predstáv.

Hudobné festivaly sú asi prvými, ktoré vám napadli, a je to tak právom. Aj u nás už sa počas leta koná množstvo rôznych podujatí, ktoré sa líšia nielen tým, aké hudobné žánre ponúkajú, ale aj dĺžkou trvania. Na hudobný festival taktiež môžete zobrať svoje deti, je však dôležité, aby ste zvolili ten správny, kde to bude baviť aj ich.

Zdroj foto: freepik.com

© 2024 KD.sk | Nakódoval Leoš Lang